Kura Hollanda - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Elsbeth Schoone - WaarBenJij.nu Kura Hollanda - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Elsbeth Schoone - WaarBenJij.nu

Kura Hollanda

Door: Elsbeth

Blijf op de hoogte en volg Elsbeth

03 Maart 2009 | Nederland, Amsterdam

Gisterenavond zijn we in Wilemstad bij de Gouverneur gaan eten. Dit restaurant stond als aanrader in de verschillende reisgidsen en ook de dames van Yellow Tours hebben het ons aangeraden. En het is absoluut een toprestaurant. We hadden een tafel in de binnentuin, onder de bomen en bij de fontuin. Het eten was ook erg lekker, ik heb pasta gegeten. Vervolgens om een uurtje of tien naar huis en ons bed in.
Vanmorgen zijn we naar Kura Hollanda geweest. Dit is een museum en hotel in Willemstad. Het museum schenkt voornamelijk aandacht aan de slavengeschiedenis en Afrika. Het bestaat sinds 1999 en is opgericht door Jacob Gelt Dekker en veel van de museumstukken komen uit zijn prive collectie. We hebben een rondleiding van bijna 2 uur gehad van een ontzettende leuke vrouwelijke gids. Ze heeft ons heel veel verteld over de verschillende dingen in het museum. De verhalen over de slaven hebben enorme indruk op me gemaakt. Ik wist wel dat de slaven slecht behandeld waren maar nu werd ik wel erg met mijn neus op de feiten gedrukt. Daarnaast hebben we heel veel mooi houtsnijwerk, glaswerk en nog veel meer gezien. Ook mochten we op authentieke instrumenten spelen. Omdat Michiel morgen jarig is, hebben we met de groep Happy Birthday gespeeld en gezongen. Ook zijn we nog in de tuin geweest, waar een hele grote muurschildering is gemaakt. Ik ben zelf niet zo'n een liefhebber van musea, maar dit was absoluut de moeite waard. Dit museum hoort bij een hotel wat ook erg mooi schijnt te zijn om te bekijken. Wij waren echter zo moe na de rondleiding dat we lekker zijn gaan lunchen buiten bij het museum. Op weg naar de auto hebben Michiel en ik nog een schilderijtje op drijfhout gekocht. Het afdingen ging wat moeilijk maar uiteindelijk zijn we het toch eens geworden. Vanmiddag nog even bij het zwembad geweest en lekker gelezen en ontspannen. Nu is het tijd om zo weer te gaan dineren. waarschijnlijk gaan we naar het Riffort in Willemstad, maar dat horen jullie nog wel.
Tot later